Ποιοι ασφαλισμένοι της ιδιωτικής ασφάλισης θα πληγούν από τις αυξήσεις του φόρου στα ασφάλιστρα

Όσοι έχουν ή συνάπτουν ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτου και πυρός θα πληρώσουν αυξημένα ασφάλιστρα ,από το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της αύξησης του φόρου επί των ασφαλίστρων, τα οποία ωστόσο εξαιρούνται από τον ΦΠΑ.

6302929
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει την αύξηση του φόρου στα συμβόλαια ασφάλισης πυρός κατά 5% από 20% που είναι σήμερα (δηλαδή πάει στο 25% )και σε όλους τους κλάδους ασφάλισης αυτοκινήτου, συμπεριλαμβάνοντας και την βασική υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης, επίσης αύξηση 5% και διαμορφώνεται πλέον στο 15% ο σχετικός φόρος.
Σχετικά με τον κλάδο αυτοκινήτου, που η κυβέρνηση προσδοκά τα περισσότερα έσοδα, από την αύξηση του φόρου, υπάρχει και ένα πολύ βασικό θέμα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που φθάνουν το 1.000.000 και οι απώλειες και μόνο σε φορολογικά έσοδα υπολογίζονται σε 60 εκατομμύρια ετησίως.
Κάτι που έχουν επισημάνει οι ασφαλιστικές εταιρίες τονίζοντας ότι αν περιοριζόταν αισθητά το φαινόμενο αυτό ίσως να μην χρειαζόταν αύξηση του φόρου που μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ανασφάλιστων.
Σχετικά με τον κλάδο πυρός, επίσης εκτιμάτε , η κυβέρνηση επέλεξε την αύξηση στο συγκεκριμένο κλάδο αφού τα στεγαστικά δάνεια ασφαλίζονται υποχρεωτικά και σε αυτά υπάρχει και ο κλάδος πυρός.
Δηλαδή, έχουμε μια φορολογία που σαφώς θα πλήξει και θα αγγίξει το μεγαλύτερο ποσοστό των ασφαλισμένων στην ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα , λόγω της υποχρεωτικότητας στην αστική ευθύνη στο αυτοκίνητο αλλά και των τραπεζικών στεγαστικών δανείων.

 

Πηγή: http://www.asfalisinet.gr/

Posted in news.